FATE Kft. – Árva József Kft.
Biofungicid favédő szer


Magunkról

A Fate Kft. 1989 óta teljes magántulajdonú cég, mely faalapú csomagolóanyagok gyártásával, újrahasznosításával illetve kereskedésével foglalkozik.

Az Árva Kft. faipari vállalkozás, amely folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedik. A térség meghatározó szereplője a fafeldolgozás területén.


Projekt előnyei

Új, komplex, mechanikus és vegyi faanyagvédelmi eljárás, az ehhez társított berendezésekkel. Kutatási eredmények mentén, mérésekkel összhangban igazolt tervezés eredményeként kifejlesztett vegyi és mechanikai faanyagvédelmi termékcsalád. A vizsgálatok kiterjednek az eltérő összetételű faanyagvédő kezelések egymáshoz viszonyított hatására, kockázatbecslésre a folyamatos termékfejlesztést megvalósítani kívánó gazdaságosság, funkcionalitás és a gyárthatóság tükrében.

A csomagoló anyagokat, rakodólapokat és az épületfákat, valamint azok részeit védeni kell, az állékonyságot, mechanikai szilárdságot és a rendeltetésszerű használatot veszélyeztető vegyi, korróziós és biológiai hatásoktól, továbbá a víz, a nedvesség káros hatásaival szemben is. A kombinált faanyagvédelem biztosítja a legjobb védelmet a fa hosszú távú rendeltetésszerű használatához.

Cél a fa alapanyagú termékek felhasználásánál felmerülő legnagyobb hátrány kiküszöbölése természetes vegyületek felhasználásával, melyek a jelenleg alkalmazottaknál környezet-barátabbak. Az ehhez kapcsolódó technológia esetében az anyagfelhasználás és az energiafelhasználás minimalizálása szintén fontos tényező.


Összesítve

Napjainkban havi 3000-5000 db raklapot kell kezelni a piaci követelmények megfelelése érdekében. A jelenlegi fejlesztés kiválthatja a kézi gombamentesítést, ami jelenleg magas költséggel jár és időigényes is. A kapcsolódó berendezések segítségével az egyre egyutas raklapok gyártása és felületkezelése is megoldhatóvá válik. A könnyebben kezelhető gépsorral nő a kapacitás és csökkennek a kiöltségek.

A létrejövő termékcsalád illeszkedik az egyre változó piaci igényekhez. A fejlesztés során kialakított mechanikai szerkezet és a különböző méretdimenziókra kifejlesztett receptúrák előnyt jelentenek a piaci árképzésnél is.


Gallery

Ligna NRW, Hannover - 2017
EcoFair, Belgrád - 2018
SpringFairs, Celje - 2019
ITM Polska, Poznan - 2019